dimecres, 23 de febrer del 2011

Teatre Fortuny més d'un segle, 1. 1882-1939 2. 1939-1988



Albert ARNAVAT (director), Neus Miró, Joaquim Basora, Pere Anguera, Xavier Amorós, Rosa Cabré, Josep Lluís Falcó i Ramon Gomis.
Teatre Fortuny més d'un segle, 1. 1882-1939 2. 1939-1988
Consorci Teatre Fortuny, Reus, 1994 i 1987. 606 pp.

«Permet al lector de situar-se en un punt de vista privilegiat des d'on reconstruir els grans esdeveniments artístics, la recerca del temps d'esplai i els mites i les contradiccions d'una societat desapareguda.»
«Aquest imponent llibre ha estat possible gràcies a una llarga recollida sistemàtica de dades i documents. Una eina preciosa per a l'historiador i que té la virtut de ser el testimoniatge fidel d'una manera de viure i divertir-se en una ciutat. Un retall de la història del teatre català.»
Joaquim VILÀ FOLCH: «El Teatre Fortuny de Reus: més d'un segle», Serra d'Or,n. 424, IV-1995. 
 
PREMI CRÍTICA «SERRA D'OR»A «L'APORTACIÓ MÉS INTERESSANT», 1995

«Encara que composta per dos volums, és una obra unitària que reconstrueix de forma exhaustiva l'esdevenir de la principal sala d'espectacles de la ciutat de Reus i de la Catalunya meridional.»
«Sota vicissituds socials i polítiques que marquen èpoques o al costat del progrés i consolidació d'imperatius estètics que impulsen evolucions, el Teatre Fortuny ha estat en tot moment, com a espai físic i com a institució ciutadana, un referent emblemàtic de la fidelitat d'una societat, la reusenca, envers el gaudi i el conreu de les arts escèniques.»
De la Salutaciódels autors

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici